فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 12, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/12
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقالات پژوهشی
  • مرضیه موسوی، جواد بحرآرا، خدیجه شاهرخ آبادی، سعیده بلا نژاد صفحات 749-758
    زمینه
    مطالعات مختلف بر اثرات ضد سرطانی زعفران تاکید دارد. آنژیوژنز یا تشکیل رگ های خونی جدید، که برای تکوین جنین و بسیاری از وقایع فیزیولوژیکی مورد نیاز است در بسیاری از شرایط پاتولوژیک نظیر رشد تومورها ضروری است. یکی از ژن های فعال در روند رگ زایی VEGF A می باشد. در این پژوهش اثرات عصاره آبی زعفران بر میزان بیان این ژن بررسی گردید.
    روش ها
    عصاره آبی زعفران به روش سوکسله تهیه و به روش انجماد و خشک کردن در خلا (lyphilization) با استفاده از دستگاه freeze dryerبه شکل پودر تهیه گردید. سلول های MCF7 در محیط کشت RPMI1640 غنی شده با 10% FBS کشت داده شد. پس از 24 ساعت، سلول ها توسط عصاره در غلظت های 100، 200، 400 و 800 میکروگرم بر میلی لیتر تیمار گردیدند. 48 ساعت پس از تیمار، RNA تام استخراج و cDNA با استفاده از توالی ژن مورد نظر سنتز شد و محصولات سنتزشده توسط دستگاه Real Time PCR جهت بررسی سطح بیان ژن VEGF A مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بررسی آماری داده ها نشان داد که کاهش معنادار (05/0(P< در میزان بیان ژن VEGF-A تیمارشده با غلظت های 100، 200، 400 و 800 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره زعفران نسبت به سلول های گروه کنترل دیده می شود به نحوی که بیشترین تغییرات کاهشی بیان ژن مربوط به بیشترین غلظت عصاره زعفران بود.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر کاهش بیان ژن VEGF A، بیومارکر ویژه آنژیوژنز در نمونه های تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل است.
  • احمد دشت بزرگ، سید ابوالحسین مهدی نسب، احسان علمی صفحات 759-766
    زمینه
    برای درمان شکستگی های خردشده دیستال رادیوس، فیکساتور خارجی یک روش درمانی مناسب می باشد ولی در مورد پین گذاری همزمان با فیکساتور اتفاق نظر وجود ندارد. هدف از این تحقیق، مقایسه نتایج درمان شکستگی های خردشده دیستال رادیوس با جااندازی بسته و فیکساتور خارجی با و بدون استفاده از پین بود.
    روش ها
    این مطالعه آینده نگر بر روی 62 بیمار با شکستگی دیستال رادیوس تایپ III فرناندز انجام گرفت. درمان به دو روش جااندازی بسته و فیکسانور خارجی (30 بیمار) و جااندازی بسته، فیکساتورخارجی و پین گذاری در دیسال رادیوس (32 بیمار) انجام شد. رادیوگرافی رخ و نیمرخ مچ دست قبل از عمل، یک هفته، 3 هفته و 3 ماه بعد از عمل گرفته شد.
    یافته ها
    بین دورسی فلکشن مچ دست در گروه پین (2/9±5/43) و بدون پین (9/6±3/41) تفاوت معنادار نبود (099/0 =P). میانگین پالماز فلکشن در گروه بدون پین 6/10±3/48 و گروه پین 6/8±8/50 درجه بود (041/0=P). میانگین حرکت مچ به خارج در گروه بدون پین و با پین به ترتیب 3/16 درجه و 2/17 درجه و حرکت به داخل در دو گروه به ترتیب 22 درجه و 6/23 درجه بود. میانگین اختلاف طول رادیوس در گروه با و بدون پین به ترتیب 5/1 و 6/1 میلی متر بود. همچنین بین ایندکس های رادیوگرافی Radial Inclination و Volar Tilt نیز در دو گروه اختلاف معنا دار دیده نشد.
    نتیجه گیری
    در شکستگی های خردشده دیستال رادیوس که با فیکساتور خارجی درمان شدند گذاشتن پین های اضافی، کمکی به ثابت کردن بیشتر و نتایج بهتر شکستگی نمی کند.
  • مسیحا اسکندری، مسعود باقری، کوروش پراک صفحات 767-772
    زمینه
    علت پراشتهایی عصبی مشخص نیست، در درمان این بیماران باید مسایل جسمانی، روانشناختی را مدنظر داشت. هدف پژوهش، تاثیرپذیری ویژگی شخصیتی تصور از خود و عواطف منفی از آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری در زنان مبتلا به پراشتهایی عصبی بود.
    روش ها
    نمونه شامل 50 زن مبتلا به پراشتهایی عصبی، که به طور تصادفی به دو گروه آزمایش (25) و کنترل (25) تقسیم شدند. گروه آزمایش در یک دوره آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری گروهی شرکت کردند. پرسشنامه تصور از خود بک (BSCT) و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) قبل و پس از درمان برای هر دو گروه اجرا شد. نتایج با تحلیل کو واریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در تصور از خود؛ گروه آزمایش در پیش آزمون به 44/53M: و 62/12SD: و پس آزمون به 48/10M: و 21/14SD: رسید اما در پیش آزمون، گروه کنترل 64/50M: و 72/13SD: و پس آزمون 56/49M: و 75/13SD: بود. عواطف منفی؛ گروه آزمایش در پیش آزمون 76/12M: و 06/4SD و پس آزمون 08/12M: و 06/4SD: بود. اما در پیش آزمون گروه کنترل 24/27M: و 17/4SD: و پس آزمون 36/26M: و 09/4SD: بود. در مقیاس مقایسه درون گروهی، گروه آزمایش؛ نمرات پیش آزمون تصور از خود با 44/53M: و 62/12SD: بیشتر از پس آزمون با 48/10M: و 21/14SD: بود و در عواطف منفی نمرات پیش آزمون گروه آزمایش با 76/12M: و 06/4SD: با اندکی تغییر در پس آزمون به 08/12M: و 06/4SD: رسید.
    نتیجه گیری
    درمان شناختی- رفتاری بر افزایش تصور از خود و کاهش عواطف منفی در بیماران مبتلا به پراشتهایی عصبی موثر است (00/0P<).
  • نگین رضاوند، ابوالحسن سیدزاده*، مریم زنگنه، فیروزه ویسی، منصور رضایی، سارا مستوفی صفحات 773-778
    زمینه

    رشد جنین ارتباط مستقیمی با تکامل سیستم عصبی دارد که اندازه دور سر نوزاد معیاری برای سنجش آن است. یکی از عوامل مرتبط، وضعیت متابولیک مادر است که شاخص توده بدنی را می توان یکی از معیارهای بررسی آن مورد استفاده قرار داد. در این مطالعه ارتباط شاخص توده بدنی پیش از بارداری مادر و اندازه دور سر نوزاد مورد بررسی قرار گرفت.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 366 زن باردار با حاملگی طبیعی تک قلویی ترم (41-37 هفته) با تولد نوزاد سالم که در بیمارستان امام رضا (ع) و معتضدی وضع حمل نموده اند مورد بررسی قرار گرفتند. شاخص توده بدنی پیش از بارداری مادر با استفاده از وزن پیش از بارداری و اندازه گیری قد مادر سنجیده شد. سپس ارتباط دور سر نوزاد با شاخص توده بدنی مادر مورد بررسی آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    ارتباط معناداری بین ازدواج فامیلی، مصرف سیگار، سن بارداری، پاریتی و جنس نوزاد با متغیرهای مورد بررسی مشاهده نشد. ارتباط معناداری بین اندازه دور سر، نسبت به شاخص توده بدنی نوزاد و شاخص توده بدنی پیش از بارداری مادر مشاهده شد. همچنین ارتیاط معناداری بین سن مادر و اندازه دور سر نوزاد وجود داشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که اندازه دور سر نوزادان در مادران با شاخص توده بدنی بالاتر بیشتر از مادران با شاخص توده بدنی نرمال و پایین بود. انجام تحقیقات تکمیلی جهت بررسی علت افزایش رشد جنین با افزایش شاخص توده بدنی مادر، ضروری به نظر می رسد.

  • شهلا جنگی گوجه بیگ لو، محمود نریمانی، ستاره جانی، اصغر پوراسماعیل صفحات 779-788
    زمینه
    به نظر می رسد تفاوت های فردی در ویژگی های شخصیتی در عود بیماری های جسمی و عواقب روانی-اجتماعی آن دخالت دارند. با این وجود مطالعات اندکی در مورد نقش شخصیت در پیش بینی عواقب روانی-اجتماعی مرتبط با سرطان وجود دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش شخصیت در پیش بینی عوامل روانی-اجتماعی کیفیت زندگی و راهبردهای مقابله ای در بیماران مبتلا به سرطان است.
    روش ها
    طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. نمونه آماری شامل 50 بیمار سرطانی بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای ارزیابی تفاوت های شخصیتی، کیفیت زندگی و راهبردهای مقابله ای به ترتیب از آزمون های کارور و وایت (1994)، پرسشنامه بررسی کیفیت زندگی 12 سوالی (SF-12) و پرسشنامه مقابله با موقعیت های فشارزا (CISS) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با کمک آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شد.
    یافته ها
    هر دو سیستم بازداری و فعال ساز رفتاری قادر به پیش بینی کیفیت زندگی (001/0> P) هستند و سیستم بازداری رفتاری قادر به تبیین سبک مقابله ای هیجان مدار (05/0>P) و اجتنابی (01/0>P) و سیستم فعال ساز رفتاری قادر به تبیین سبک مقابله ای مساله مدار (001/0>P) می باشد.
    نتیجه گیری
    سیستم های مغزی-رفتاری قادر به پیش بینی کیفیت زندگی و راهبردهای مقابله ای بیماران سرطانی می باشند. با شناسایی این سیستم ها در افراد سرطانی می توان کسانی را که از نظر کیفیت زندگی در معرض افتند و یا احتمال استفاده از راهبردهای مقابله ای ناسازگارانه در آنان بالاتر است، شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه را بر روی آنان به اجرا درآورد.
  • اعظم زرنشان صفحات 789-796
    زمینه
    علی رغم این که اختلالات قاعدگی در بین دانشجویان ورزشکار وجود دارد، مطالعات محدودی در مورد آن و عوامل ورزشی تاثیرگذار بر آن وجود دارد. پراکندگی منطقه ای چربی یکی از عوامل مهمی است که در ایجاد اختلالات قاعدگی نقش دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه و بررسی ارتباط اختلالات قاعدگی و منطقه توزیع چربی در دختران ورزشکار و غیرورزشکار دانشجوانجام شد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1392 بر روی 206 نفر از دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان انجام شد. افراد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. چربی زیرجلدی با استفاده از کالیپر اندازه گیری و پرسشنامه ای جهت جمع آوری مشخصات فردی و اطلاعاتی پیرامون وضعیت قاعدگی به آزمودنی ها داده شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه ورزشکار و غیرورزشکار از نظر بروز آمنوره، الیگومنوره، منوراژی، هیپومنوره و هیپرمنوره تفاوت معنا داری داشتند (05/0>P). در گروه ورزشکار، ارتباط منفی بین چربی های ناحیه ران، فوق خاصره و سینه به ترتیب با آمنوره، منوراژی و هیپومنوره (05/0P<) وجود داشت. همچنین ارتباط معنادار بین اندازه دور کمر با هایپرمنوره (011/0=P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    فراوانی اختلالات قاعدگی در گروه ورزشکار بیشتر از گروه غیر ورزشکار است. توزیع کم چربی در ناحیه پایین تنه ورزشکاران ممکن است منجر به اختلال در طول مدت دوره قاعدگی (آمنوره) و توزیع کم چربی در ناحیه شکم و بالاتنه منجر به خونریزی های نامنظم رحمی (منوراژی، هیپومنوره و هایپرمنوره) گردد.
  • همایون عباسی، حسین عیدی، بهزاد کریمی متین صفحات 797-803
    زمینه
    مطالعه سطوح یادگیری سازمانی در بیمارستان ها به عنوان پرتعامل ترین سازمان، می تواند مدیران آن ها را در گزینش راهبردهای یادگیری سازمانی مناسب، کمک نماید. هدف پژوهش حاضر، مقایسه قابلیت های یادگیری سازمانی در کارکنان بیمارستان های بخش دولتی و خصوصی شهر کرمانشاه می باشد.
    روش ها
    مطالعه ای توصیفی- پیمایشی، بر روی کارکنان بیمارستان های دولتی و خصوصی شهر کرمانشاه انجام گرفت، که بر اساس جدول کرجسی و مورگان، تعداد 175 نفر از کارکنان شش بیمارستان دولتی و دو بیمارستان خصوصی به شیوه تصادفی طبقه ای، نمونه پژوهش را تشکیل دادند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه قابلیت های یادگیری سازمانی گومز و همکاران (2005) بود که با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و آزمون های آمار استنباطی K-S، Levene’s test،t-test و One-way ANOVA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    سطوح قابلیت های یادگیری سازمانی در بیمارستان های خصوصی شهر کرمانشاه از بیمارستان های دولتی آن بالاتر بوده و از نظر آماری تفاوت معناداری بین این بیمارستان ها وجود دارد (01/0P< و 779/11= (26) T). همچنین، بین سطوح قابلیت های یادگیری سازمانی کارکنان بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه تفاوت معناداری وجود نداشت (01/0P> و 859/1= (68و3)F).
    نتیجه گیری
    میانگین بالاتر قابلیت انتقال و یکپارچه سازی دانش نسبت به سایر قابلیت ها در بیمارستان های دولتی و خصوصی نشان می دهد که مدیران بیمارستان ها باید از این مولفه برای ارتقای سطح دانش سازمانی کارکنان، بهره برداری و سایر قابلیت های یادگیری سازمانی را نیز ارتقا دهند.
  • ملیسا حنیفی واحد، سیاوش طالع پسند صفحات 804-807
    زمینه
    اختلالات رفتاری یکی از مشکلات شایع در کودکان است. هدف پژوهش حاضر، برآورد میزان شیوع اختلالات رفتاری و بررسی نقش تعدیل کننده جنس و پایه تحصیلی در دانش آموزان دوره ابتدایی استان البرز بود.
    روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه سوم تا پنجم استان البرز بود. شرکت کنندگان 375 دانش آموز مقطع ابتدایی بودند که به روش تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. همه آن ها پرسشنامه راتر فرم معلم را تکمیل کردند. نقش تعدیل کننده جنس و پایه تحصیلی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با مدل مجذورکای و مدل خطی- لگاریتمی فیشر تحلیل شد.
    یافته ها
    شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان مقطع ابتدایی 12 درصد بود. شیوع اختلالات رفتاری در دانش آموزان پایه پنجم بیشتر از دانش آموزان پایه های سوم و چهارم بود. جنس و کنش متقابل جنس و پایه تحصیلی، نقش تعدیل کننده نداشت.
    نتیجه گیری
    شیوع کلی اختلالات رفتاری در دانش آموزان ابتدایی استان البرز تقریبا متناسب با متوسط شیوع کشوری بود. بیشترین میزان شیوع این اختلالات در پایه پنجم ابتدایی مشاهده شد.
  • گزارش مورد
  • نسرین جلالیان، الهام شوبری، هله شهلازاده * صفحات 808-811
    زمینه

    ترمبوز ورید پورت یک رخداد نادر در حاملگی است. شایع ترین علل زمینه ای آن بیماری های پانکراتیت، بیماری های میلوپرولیفراتیو، کارسینوم کبدی و کمبود آنتی کواگولان (ترمبوفیلی ها) می باشد.از طرفی کارسینوم هپاتوسلولر نیز از شایع ترین کانسرهای دستگاه گوارش است و از علل زمینه آن توکسین ها، الکل و هپاتیت ویرال را می توان نام برد. یک سوم موارد این کارسینوما در چین و آسیا به علت هپاتیت ویرال گزارش شده است.
    گزارش مورد: در این مطالعه یک مورد ترومبوز ورید پورت در یک زن 31 ساله حامله با عملکرد طبیعی کبدی، بدون سابقه ای از ترمبوز قبلی یا هپاتیت و یا بیماری انعقادی (ترمبوفیلی) مورد بررسی قرار گرفت. طی بررسی های بالینی، سونوگرافی، سی تی اسکن و به دنبال افزایش سطح آلفا لیپوپروتیین، تشخیص هپاتوسلولار کارسینوما با متاستاز به استخوان و ریه داده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نادر بودن این بیماری به خصوص در زنان باردار، تشخیص بیماری و تصمیم گیری در خصوص ختم بارداری مشکل است.

  • گزارش کوتاه
  • عبدالرسول مولودی، فریدون سبزی، الهام شاه حسینی صفحات 812-814
    با توجه به شیوع بالای اعتیاد به مواد مخدر در جامعه و شیوع بالای بیماری عروق کرونر در این افراد، به بررسی بیماران تحت آنژیوگرافی کرونر در دو گروه معتاد و شاهد پرداخته شد. تست های انعقادی و سطح پلاسمایی پروتئین C و S و فیبرینوژن در دو گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت. براساس نتایج، سطح فیبرینوژن در گروه مورد از شاهد بالاتر بود (001/0P=). ولی بین نتیجه تست های انعقادی و سطح پروتئین C و S بین دو گروه تفاوتی مشاهده نشد.
  • نامه به سردبیر
  • عادل ابراهیم زاده، طارق بامدی، خدیجه ساریزد پور صفحه 815
    سردبیر محترمبیماری های انگلی یکی از مشکلات مهم بهداشتی و اقتصادی اغلب کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه است و مبارزه با این بیماری ها یکی از مهم ترین بخش های برنامه توسعه ملی این کشورها را به خود اختصاص می دهد. سوء تغذیه، مشکلات و محدودیت های موجود در این کشورها مانع از دست یابی به نتایج و موفقیت های چشمگیر در راستای کنترل و ریشه کنی این بیماری ها شده است(1). شیوع انگل های روده ای یکی از شاخص های مهم بهداشتی در هر جامعه محسوب می شود (2). بنابراین بررسی منظم و مستمر آن به منظور برنامه ریزی مناسب جهت مبارزه و کنترل آلودگی های انگلی ضروری است. هدف از این پ‍‍‍‍‍‍ژوهش تعیین وضعیت بهداشتی و تعیین توزیع فراوانی انگل های روده ای در پرسنل آشپزخانه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می باشد.
    در این مطالعه مقطعی همه 55 پرسنل شاغل در آشپزخانه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری از تمامی پرسنل در چند نوبت به سه روش مستقیم، روش های تغلیظی فرمالین اتر و فلوتاسیون توسط یک کارشناس ثابت و مجرب در آزمایشگاه صورت گرفت.
    نتایج نشان داد که در بین نمونه های مورد مطالعه، 22 نفر (40%) دچار آلودگی هستند. از این میان 20 نفر (4/36%) به تک یاخته های روده ای و 2 نفر به کرم های روده ای مبتلا بودند که در این بین کیست ژیاردیا با 2/29 درصد بیشترین درصد آلودگی را به خود اختصاص داد. بین سن و ابتلا به عفونت های انگلی روده ای ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0P≥).
    شاخص بهداشتی هر مکان را درصد آلودگی به ژیاردیوز در آن مکان تعیین می کند زیرا بیماری های انگلی در شرایط سوء تغذیه افزایش یافته و از طرف دیگر بیماری های انگلی روده ای در نهایت خود باعث سوء تغذیه می گردند (3). این تحقیق نشان می دهد شاخص بهداشتی این مکان ها در سطح پایین تری نسبت به آن چه تصور می شد قرار داشته و بر لزوم توجه بیشتر مسئولین بر چگونگی رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیط و درمان موارد آلوده تاکید می کند.
|
  • Marzieh Mousavi, Javad Baharara, Khadijeh Shahrokhabadi, Saeedeh Balanejad Pages 749-758
    Background
    Various studies have focused on the anticancer effects of saffron. Angiogenesis or new blood vessel formation, which is required for embryonic development and many physiological events, plays a crucial role in many pathological conditions such as tumor growth. One of the main genes which is involved in the process of angiogenesis is VEGF-A. In this in vitro study, the effects of saffron extract on VEGF-A expression were examined.
    Methods
    In this experimental study, the saffron extract was obtained by Soxhlet extractor and then the powder was frozen and dried in vacuum (lyophilisation) using a freeze dryer. MCF7 cells were grown in RPMI 1640 medium supplemented with 10% Fetal Bovine Serum (FBS) and incubated at 37˚C with 5% CO2. After 24 h of cell culture, their adhesion to the bottom flasks was investigated, then, they were treated by the aqueous extract of saffron at concentrations of 100, 200, 400 and 800 µg/ml. 48 hours after treatment, total RNA was extracted and cDNA was synthesized using the sequence of target gene. Finally, the synthesized products were analysed by Real Time PCR to determine the expression level of VEGF-A.
    Results
    The results of data analysis showed the inhibitory effect of saffron extract in concentrations of 100, 200, 400 and 800 µg/ml on VEGF-A expression in MCF7 cells in comparison with control group, indicating the highest reduction of gen expression for the highest concentration of saffron extract (800 µg/ml).
    Conclusion
    Results indicated a decrease in the expression of VEGF-A, specific biomarker of angiogenesis, in the treated samples compared to the control group.
    Keywords: Saffron, angiogenesis, VEGF, A, MCF7 cell line, cancer
  • Ahmad Dasht Bozorg, Seyed Abdolhossein Mehdi Nasab, Ehsan Alimi Pages 759-766
    Background
    External fixator is anappropriate device for the treatment of comminuted distal radius fractures, but there is no consensus about simultaneous supplementary percutaneous pinning. The present study was conducted to determine the short-term outcomes of comminuted distal radius fracture treated by close reduction and external fixation with and without supplementary pinning.
    Methods
    This prospective study was carried out on 62 patients with distal radius fracture type III. All consecutive patients were treated by close reduction and External Fixator (EXF) (N=30) and close reduction, External Fixator (EXF) with supplemental percutaneous pinning (N=32). Radiographic images of the wrist were takenbefore treatment and 1 week, 3 weeks and3 months after treatment.
    Results
    There was no significant difference between the Dorsiflexion (DF)means of the wrist in the pin (43.5±9.2) and no-pin (41.3±6.9) groups (P=0.099). There was also a significant difference between the Palmar Flexion (PF) means of the wrist in the pin (50.8±8.6) and no-pin (48.3±10.6) groups (p=0.041). Further, the means of wrist extension in the no-pin and pin groups were 16.3° and 17.2°, respectively, and for the wrist flexion in the no-pin and pin groups were 22° and 13.6°, respectively. The means of radial length difference in the pin and no-pin groups were 1.5 and 1.6 mm, respectively. Moreover, no significant difference was observed between radiographic indices of Radial Inclination (RI) and Volar Tilt (VT) in both groups.
    Conclusions
    Insertion of percutaneous pinning did not contribute to the improvement of comminuted distal radius fractures treated with external fixator.
    Keywords: Distal radius fracture, close reduction, external fixator, percutaneous pinning
  • Masiha Eskandari, Masoud Bagheri, Koorosh Perak Pages 767-772
    Background
    The etiology of Bulimia nervosa disorder has not been determined yet. The somatic psychological problems need to be addressed in the treatment of these patients. The aim of this study was to determine the influence of cognitive-behavioural stress management training on self-concept personality trait and negative emotions in women with Bulimia nervosa disorder.
    Methods
    The subjects consisted of 50 patients with Bulimia nervosa disorder that were randomly assigned to experimental (25) and control (25) groups. The experimental group received group cognitive behavioural therapy. The BSCT and DASS tests were performed on both groups before and after treatment. The results were analysed by MANCOVA.
    Results
    In terms of self-concept, the results of pre-test and post-test in experimental group were (M: 53.44 and SD: 12.62) and (M:10.48 and SD:14.21), respectively, but for control group, the results of pre-test and post-test were (M: 50.64 and SD: 13.72) and (M: 49.56 and SD:13.75), respectively. In the case of negative emotions; the findings of pre-test and post-test for experimental group were (M: 12.76 and SD: 4.06) and (M:12.08 and SD: 4.06), respectively. However, the results of pre-test and post-test for control group were (M: 27.24 and SD: 4.17), and (M: 26.36 and SD: 4.09), respectively. Within-group comparisons indicated, the pre-test results of self-concept (M: 53.44 and SD: 12.62) were higher than those of the post-test (M: 10.48 and SD:14.21), and the pre-test results of negative emotions in experimental group (M:12.76 and SD:4.06) indicated a little change in the post-test (M:12.08 and SD: 4.06).
    Conclusion
    This study showed that cognitive-behavioural therapy is effective for increasing the self-concept and decreasing negative emotions in patients with Bulimia nervosa disorder (P<0.000).
    Keywords: Stress management, cognitive, behavioural therapy, self, concept personality trait, negative emotions, Bulimia nervosa disorder
  • Negin Rezavand, Abolhassan Seyedzadeh, Maryam Zangeneh, Firoozeh Veisy, Mansour Rezaie, Sara Mostofi Pages 773-778
    Background

    The infantile head circumference is an accepted criterion for measurement of fetal development that has a direct association with development of the nervous system. Maternal body mass index (BMI) is an important determining factor that can be useful for the mother’s metabolic state and growth modulation. The present study investigated the relationship between infantile head circumference and maternal pregestational BMI.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, 366 women with singleton term pregnancy (37 to 41 weeks) and normal delivery in Imam Reza and Motazedi Hospitals of Kermanshah University of Medical Science were studied. Maternal pregestational BMI was calculated by pregestational weight and height. Then, the relationship between infantile head circumference and maternal BMI was studied.

    Results

    There was not any statistically significant correlation between familial marriage, smoking, gestational age, parity and gender, and the variables under study. However, there was a statistically significant correlation between infantile head circumference, infantile BMI ratio, and maternal pregestational BMI. Also, there was a significant correlation between the maternal age and newborn's head circumference.

    Conclusion

    The results of this study showed that infantile head circumference in mothers with high BMI was higher than in mothers with normal and low BMI. Furthermore, the findings revealed no significant correlation between gestational age, infantile growth and maternal education level. Considering the importance of this topic, further investigations are required to study the relationship between fetal growth and maternal BMI.

    Keywords: BMI, infantile head circumference, pregnancy
  • Shala Jangi Goujeh Biglou, Mohammad Narimani, Setareh Jani, Asghar Pouresmali Pages 779-788
    Background
    It seems that individual differences in personality characteristics are implicated in the incidence and progress of physical diseases and socio-psychological consequences. However, there are a few studies about the role of personality in the prediction of socio-psychological consequences of cancer. The aim of this research was to survey the role of personality in the prediction of socio-psychosocial factors: quality of life and coping strategies.
    Methods
    This research was a descriptive-correlational study in which the sample included fifty cancer patients who were selected through convenience sampling method. To assess the personality differences, quality of life and coping strategies, the Carver and White (1994) BIS/BAS Scales, SF-12 Health Survey and Coping Inventory for Stressful Situation (CISS) were used, respectively. The data were analysed by SPSS software using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.
    Results
    The findings showed that Both BIS and BAS systems could predict the quality of life (P<0.001), BIS system could explain the emotion-oriented coping strategy (P<0.05) and avoidance-oriented coping stratesy (P<0.01) and BAS system could explain the problem-oriented coping strategy (P<0.001).
    Conclusion
    The findings of this study showed that brain/behavioural systems can predict the quality of life and coping strategies in cancer patients. The identification of these systems in cancer patients can help recognize the persons that are under the risk of poor quality of life or have a higher chance of using inconsistent coping strategies, and execute preventive measures about them.
    Keywords: Brain, behavioural systems, Quality of Life (QOL), coping strategies, cancer patients
  • Azam Zarneshan Pages 789-796
    Background
    In spite of the presence of menstrual dysfunctions in female student athletes, few studies have been conducted to analyse the reasons and athletic factors affecting them. Regional distribution of fat is one of the important factors that plays a role in causing menstrual disorders, and since menstrual cycle disorders can lead to many problems, the present study was aimed to compare and analyse the menstrual dysfunctions and regional patterns of fat distribution in female student athletes and non-athletes.
    Methods
    The present study was descriptive analytical which was carried out on 206 female student athletes and non-athletes studying in Shahid Madani University of Azarbaijan selected through convenience sampling in 2013. Subcutaneous fat was measured using calipers and a questionnaire was given to subjects in order to collect their personal and their menstrual cycles’ information. The collected data were analysed by SPSS (version 16) statistical software.
    Results
    The findings of the study revealed a significant difference between athletes and non-athletes in terms of the incidence of menstrual dysfunctions of amenorrhea, oligomenorrhea, menorrhagia, hypomenorhea and hypermenorrhea (p<0.05). Moreover, there was a negative relationship between thigh fat and amenorrhea (p=0.024), suprailiac and menorrhagia (p=0.015), chest and hypomenorhea (p=0.033), and waist circumference and hypermenorhea (p=0.011) in athletes.
    Conclusion
    Overall, the findings of this study showed that prevalence of menstrual disorders was higher in athletes than non-athletes and low distribution of fat in the lower region of athletes’ body may be disturbed during menstrual periods (amenorrhea) and low distribution of fat in the abdominal and upper parts of body may lead to irregular uterine bleeding (menorrhagia, hypomenorhea and hypermenorhea).
    Keywords: Menstrual dysfunctions, regional fat distribution, athletes, non, athletes
  • Homayoun Abbasi, Hossien Eydi, Behzad Karami Matin Pages 797-803
    Background
    Hospitals are among the most interactive organizations in which the rate of knowledge transfer and learning is considerably high. The investigation of the level of organizational learning between public and private sector hospitals can be useful for managers to select proper organizational learning strategies aiming at improving service delivery and organizational behaviour (1). This study was carried out to compare the organizational learning capabilities of the personnel in public and private sector hospitals of Kermanshah.
    Methods
    This descriptive survey was performed on the personnel in public and private sector hospitals of Kermanshah. According to Krejcie and Morgan’s table, 175 employees were selected via stratified random sampling from 6 public and 2 private hospitals. The instrument for gathering data was Organizational Learning Capability Questionnaire (OLCQ) by Gomez et al. (2005) (2). Data were analysed by inferential statistics (K-S test, Levene’s test, t-test, one-way ANOVA using SPSS software (version 20. 00).
    Results
    The level of organizational learning capabilities of personnel was higher in the private hospitals than in public hospitals, indicating a statistically significant difference between them (T (26) = 11. 779, P<0. 01). Also, there were not a significant difference among organizational learning capabilities of the personnel in public hospitals of Kermanshah (P>0. 01، F (3, 68) = 1. 859).
    Conclusion
    With regard to the higher average of knowledge transfer and integration than the other capabilities in public and private hospitals, it seems that the managers of hospitals should make use of this component to promote the organizational knowledge of the personnel and improve other organizational learning capabilities too.
    Keywords: Public, private hospitals, personnel, organizational learning
  • Melisa Hanifi Vahed, Siavash Talepasand Pages 804-807
    Background
    Behavioural disorder is a common disorder in children. The purpose of this study was to determine the prevalence of behavioural disorders and analyse the moderating role of gender and grade in primary school students of Alborz province.
    Methods
    The population of the study consisted of all the primary students from the third grade to the fifth grade in Alborz province. The participants were 375 students who were recruited by multistage random sampling. They completed Rutter Behavioural Evaluation Questionnaire (Teacher’s Form). The moderating role of gender and grade was examined. Data were analysed by chi-square and Fisher log-linear models.
    Results
    The prevalence of behavioural disorders was 12% in the primary school students. The prevalence of behavioural disorders in the fifth grade was more than the third and fourth grades. Sex and sex × grade interaction did not have the moderating role.
    Conclusion
    The overall prevalence of behavioral problems in primary school Alborz was roughly proportional to the average rate of the country. The highest rate of prevalence was observed in the fifth grade.
    Keywords: behavioural disorder, prevalence, primary students
  • Nasrin Jalilian, Elham Shobeiri, Haleh Shahlazadeh Pages 808-811
    Background

    Portal Vein Thrombosis (PVT) during pregnancy is very rare. Its most common underlying causes are myeloproliferative disorders, pancreatitis, hepatocellular carcinoma and hereditary deficiency of natural anticoagulants (thrombophilia). Hepatocellular Carcinoma (HCC) is one of the most common gastrointestinal malignancies which is caused by toxins, alcohol and hepatitis viruses. Viral hepatitis is the cause of one-third of this carcinoma in China and Asia.Case Report: We reported a case of Portal Vein Thrombosis (PVT) in a 31-year-old pregnant woman with an otherwise normal liver function, no risk factors, no hepatitis and no history of thrombophilia. Report of ultrasonography, CT scan and elevated alpha-fetoprotein test, indicated hepatocellular carcinoma and metastases was found in the bone and lungs.

    Conclusion

    This case is very rare in pregnancy so diagnosis and decision to termination of pregnancy is important.

    Keywords: Pregnancy, Portal Vein Thrombosis (PVT), Hepatocellular Carcinoma (HCC)
  • Abdoulrasoul Moloudi, Feridoun Sabzi, Elham Shahhosaini Pages 812-814
    Given the high incidence of drug addiction in the society and high prevalence of Coronary Artery Disease (CAD) in opium users, this study was conducted to evaluate the coagulation tests and plasma levels of proteins C and S, and fibrinogen in opium users with Coronary Artery Disease (CAD). The results indicated that the plasma level of fibrinogen in addicted patients was higher than that of non-addicted patients (p=0.001), but the findings of coagulation tests and proteins C and S levels revealed no significant difference between groups.
    Keywords: Addiction, homeostasis, coronary artery disease
  • Adel Ebrahimzadeh, Taregh Bamedi, Khadigeh Saryazdipoor Page 815